Portrettekening

Anna Menkje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Zelfportret PDF Afdrukken E-mail

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Anneke van der Meulen. Zo'n tien jaar geleden ben ik begonnen met portretten in houtskool en olieverf. Hier beleef ik zoveel plezier aan, dat ik dit nu fulltime doe.  De voorliefde voor portretten was er al heel jong. Tussen de oude spulletjes ontdekte ik tekeningen met potlood van vroeger: een zelfportret, vriend en broer en een kleurpotloodtekening ‘macht en onderdanigheid’. Na de mulo maakte het vrije tekenen plaats voor het bouwkundige werk met hooguit technisch tekenen.
Met onze eigen woning werd verbouwen mijn passie, welke later werd gedeeld met een nog grotere passie: de kinderen. Na hun komst werd er weer volop creatief getekend en geverfd, vooral om hun kamer, of zelfgemaakte spullen en speelgoed te versieren.
Na de kleuterperiode van de jongste ben ik voor mezelf gaan tekenen. Ik deed bij Jan Klomp een korte cursus kunstgeschiedenis vanuit de antroposofische hoek bezien. Hier ontdekte ik houtskool en maakte ik mijn eerste twee portretjes van de kinderen. De cursus vond ik inspirerend en ik besloot nogmaals mee te doen. Ditmaal  met het thema: Welke zintuigen kun je ontdekken bij het tekenen en schilderen. Ondertussen ging ik thuis door met voornamelijk portretten maken en maakte mijn eerste olieverfschilderijen, ook mijn kinderen.

De cursussen bij Jan Klomp (Kleurlijnvorm) zijn niet direct kunstopleidingen, maar ateliers voor persoonlijke ontwikkeling, welke ik van harte wil aanbevelen, zie ook de weblinks.

Laatste aanpassing op Woensdag 17 September 2008 14:41
 

12-fragment ton.jpg
43-pieter16-04-07.jpg
12-fragment ton.jpg
33-jan29-4-05.jpg