Portrettekening

Anna Menkje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bescherming PDF Afdrukken E-mail

Houtskool en pastel worden niet gevernist. Voor het inlijsten wordt de tekening gefixeerd. Deze portretten worden voorzien van een passe-partout en achter glas ingelijst vanwege de kwetsbaarheid van de techniek. Standaard witte passe-partouts met mat zwarte aluminiumlijsten, type basic, zoals beschreven op www.zelfinlijsten.nl, afwijkingen in overleg.

Olieverf - Bij een olieverfschilderij wordt een matte retouchevernis aangebracht als het schilderij handdroog is. Soms kan er toch nog op bepaalde vlakken een glans zitten die storend kan zijn bij een bepaalde lichtval. Het olieverfschilderij dient altijd na ongeveer een jaar altijd een slotvernis te krijgen voor het behoud van de verflaag en ter bescherming tegen vuil en stof. Het retouchevernis mag dan worden overgeslagen. Er bestaan glanzende en matte slotvernissen.

Bestaande schilderijen, die ik verkoop, worden afgeleverd zonder lijst, een goed gekozen lijst maakt een schilderij over het algemeen af. Hoewel bij sommige portretten een lijst absoluut niet nodig is. U kunt op www.zelfinlijsten.nl op zoek gaan naar een passende lijst

Tegenwoordig werk ik met Rembrandt verf van Talens deze zijn gegarandeerd lichtecht, desondanks is het niet aan te raden om een schilderij in het volle zonlicht te hangen.

U kunt uw schilderij onderhouden door deze eenmaal per jaar voorzichtig schoon te maken met een vochtig doekje. 

Laatste aanpassing op Woensdag 10 September 2008 12:12
 

35-pieter02-05-05.jpg
30-baboe08-01-05.jpg
37-ton-jr15-10-05.jpg
40-mama13-11-05.jpg